Haber

Yılbaşı öncesi fındık zamlarına rağmen satışlar hareketli

Yılbaşı öncesi fındıkta yaşanan zamlara rağmen satışlar hareketli

Tezgahları süsleyen kuruyemişlerin fiyatları cepte

20 yıldır kuruyemişçilik yapan İlhan Öztürk:

“Fiyatlarımız geçen yıla göre 2-3 kat arttı”

BİLECİK – Yeni yılın vazgeçilmez gıdalarından biri olan kuruyemişin Bilecik’te satışı zamlara rağmen devam ediyor.

Yılbaşına sayılı günler kala Bilecik’teki fındık tezgahlarında yoğunluk yaşanırken geçen seneye göre neredeyse 2-3 kat artan fiyatlardan vatandaşlar şikayetçi oldu. Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan kurabiye ve kuruyemişlere ilgi artarken, esnaf da vatandaşların en çok karışık kurabiyeleri tercih ettiğini belirtti.

20 yıldır kuruyemişçilik yapan İlhan Öztürk, yılbaşı öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını ve birçok müşterisinin sipariş verdiğini anlatarak, “Kuruyemişlerimizi kendi dışımızda kavuruyoruz. Çekirdeklerimizi, kabaklarımızı ikram ediyoruz. çekirdek,tuzlu yer fıstığı,badem,kaju fıstığı sıcak sıcak müşterilerimize.Hızlı bir şekilde hazırlıklarımızı bitirmek üzereyiz.Yani yılbaşına hazırız.Geçen yıla göre fiyatlarımız 2-3 kat fazla, Tabii üreticinin maliyetlerinden dolayı.Mazot,gübre ve tohumdan dolayı.Fakat artık insanlar en ucuz çekirdek de olsa yılsonunda meskenlerine girmek zorunda kalınca bir rehavet var dedi ki: “Tuzlu yer fıstığı, karışık ve ay çekirdeği, kabak çekirdeği, karışık ürünlerde taleplerimiz ağır. Ayrıca cips ve kola da var. 2023’ün güzel geçmesini temenni ediyorum.”

“Bu piyasa kuralları çerçevesinde artırılsa da fiyatları makul buldum”

Müşteri Nedret Tosun ise, “Yılbaşı alışverişi için geldim. Fiyatlar çok uygun. Bu piyasa kuralları çerçevesinde zam yapılmış olmasına rağmen fiyatları makul buldum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu