Haber

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “8 bin 500 lira net asgari ücret çare olur mu? Cevap koca bir hayır maalesef.” söz konusu.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 92 yıl önce Menemen’de şehit olan Asteğmen Kubilay’ı andı.

Ekonomiyi eleştiren Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl eylül ayında “Faiz sebep, enflasyon sonuç” dediğini hatırlattı. Bu anlayışla yönetilen ülkede paranın “damga” olduğunu ve “enflasyon yeniden su yüzüne çıktığını” savunan Öztrak, “2021’in son üç ayında tabela oranı 5 puan indirilerek yüzde 19’dan yüzde 14’e indirildi. faiz indirimlerine başladılar dolar yüzde 8’di.lira 65 kuruştu 20 Aralık 2021 gecesi 18 lira 33 kuruş gördü.Sadece üç ayda yüzde 53 değer kaybına neden oldu.” ifadesini kullandı.

Öztrak şöyle devam etti:

“Faiz düşecek, Türk lirası değer kaybedecek, ihracat artacak, cari fazla artacak, döviz rezervleri taşacak ve ardından Türk lirası değer kazanacak ve enflasyon düşecekti. Bu saçmalıkları bir kenara bırakırsak 12 aylık dış ticaret açığı 44 milyar dolardı Bugün dış ticaret açığı 44 milyar dolardı 107 milyar dolar Dış ticaret açığı son 10 yılın zirvesinde 12 aylık cari açık 12.5 milyar dolardı, bugün 43.5 milyar dolardı.Enflasyon mu, geçim pahalılığı mı?Bu saçma kararları uygulamaya başladıklarında yüzde 19 olan tüketici enflasyonu bugün yüzde 84.Üretici enflasyonu yüzde 45 oldu. Bugün yüzde 136. Yüzde 29 olan gıda enflasyonu bugün yüzde 103.

Bütün sözleri boştu. Hiçbirini yakalayamadılar. 11 yıldır 2023 masalları anlatıp, vaatlerinin yarısına dahi ulaşamayan, verdiği sözlerin hiçbirini tutamayan bu iktidarın başkanının ve şirketinin sahte başarı hikayelerini anlatarak milleti kandırabileceklerini sanıyorlar. geçen yıl. Millet ne yaptığınızı gördü, cüzdanınızı, potunuzu nasıl boşalttığınızı yaşadı, notunuzu verdi, onay belgenizi almak için gün sayarak sandığa gitti.

200 liralık banknotun Ocak 2009’da tedavüle çıktığını ve parayı gösterdiğini hatırlatan Öztrak, “Ekonomiyi yönetemeyen beceriksizler bu paranın alım gücünü 29 liraya indirdiler. Bunun 171 lirasını enflasyon canavarı yedi. Sene sonunda ‘Enflasyonun boynunu kırdık’ diye çıktılar. Milletle dalga geçiyorlar. Milletimiz kimi kırdığınızı kimin boynunu kırdığınızı çok iyi biliyor.” söz konusu.

yeni asgari ücret

“İşçinin alın teri ve emeğini gasp eden, refahtan pay ayırmayan bir hükümet iş başındadır” diyen Öztrak, yeni asgari ücretin dün açıklandığını hatırlattı.

Masada işçi temsilcisinin bulunmamasını eleştiren Faik Öztrak, “Komisyon Başkanı, Taban Fiyat Tespit Komisyonu’nun aldığı kararları mevzuata göre açıklıyor. Patronu, işçisi dahil 85 milyon insanı kucaklayan Cumhurbaşkanı nedir? , işçi temsilcilerinin oturmadığı bu masada Yazıktır, yazıktır.” dedi.

Öztrak dedi ki:

“Belirlenen net asgari 8 bin 500 lira sadra şifa olur mu? Cevap ne yazık ki koca bir hayır. Geçen yıl bu dönemde en düşük fiyatla 1168 kilo soğan alınabiliyordu. Bugün 756 lira. 8 bin 500 liraya kilo soğan alınıyor. Kayıp, 412 kilo soğan.” “Geçen yıl 338 kilo toz şeker taban fiyattan alınıyordu, bugün 309 kilo şeker alınıyor. Kayıp 29 kilo şeker. Bu asgari fiyat 3 ay sürmez, açlık sınırının altına düşüyor. Cumhurbaşkanı oturmaması gereken masaya oturuyor ve küfür niteliğinde bir literatürle çıkıyor, “Sırtlarımızda tava var. Ama sırtımızdaki tava 85 milyon insanın taşındığı bir tava.”

İmamoğlu hakkında karar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında alınan kararı eleştiren Öztrak, “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybedeceğini bilenler, koltuklarını kaybetmekten korkuyorlar. Seçim öncesi İstanbul’un üzerine çökertmeye çalışıyorlar. kanunu öldürmek.” görüşünü savundu.

Öztrak şöyle devam etti:

“Bu nedenle istinaf mahkemelerine talimat vermekte, YSK Başkanı eliyle suyu bulandırmakta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı görevine ilişkin bir suçlama olmadığı halde görevden almakla tehdit etmekte, görev yapmakta bir beis görmüyorlar. Savcılığa saçma sapan belgeler, yeni kumpaslar kuruyorlar.Koltuğu kaybetmekten korkuyorlar.Korktukça şiddetleniyorlar yiyemedikleri lokmalara saldırıyorlar.İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstanbulluların ve milletimizin iradesi saraya büyük bir lokmadır, mutlaka boğazlarında kalacaklardır.

Şükürler olsun ki, sarayın kurduğu bu kumpas hangi partiden olursa olsun tüm vicdanlı yüreklerde çoktan kınandı. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu misyonunun başındadır. 16 milyon İstanbulluya hizmet vermeye devam edecek. Adaleti savunmaya, hakkı savunmaya ve millete sahip çıkmaya yılmadan devam edeceğiz.”

Cevaplanan sorular

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan CHP Sözcüsü Öztrak, AK Parti ve MHP’nin anayasa değişikliği teklifine partisinin tavrının ne olacağı sorusuna, “Anayasa önemli bir iştir. Elbette incelemeye devam edeceğiz. BT.” cevabı verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne atanan müfettişlerden birini değerlendirmesi sorulan Öztrak, daha önce AK Parti’den milletvekili adayı adayı olduğunu ifade etmişti. bulmuşlar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu